Blog

WANDEL JE HOOFD LEEG!

De afgelopen tijd heb ik veel `aan mijn hoofd` zoals dat zo mooi heet.

Wat een vreemde uitdrukking eigenlijk, ik heb niets aan mijn hoofd maar vooral heel veel gedachtes in mijn hoofd. Zo veel dat het er soms bijna niet in past. Dan voelt het alsof mijn schedel te klein is. (en dat komt niet omdat mijn hersenen te groot zijn 😊).

Zat ik net weer op de fiets tegen mezelf te praten. En dan fiets ik ook nog midden door Amsterdam.

Gelukkig valt het tegenwoordig niet meer zo op omdat er meer mensen zijn die dat doen. Die mensen zijn aan het bellen. Hebben een oortje in.

Ik ben niet aan het bellen. Niet zoals bellen bedoeld is. Ik bel met mezelf. Maar dan zonder telefoon.

Nu is aangetoond tegen jezelf praten positief is. Het is een manier om angsten en onzekerheden te uiten.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik het ook wel een beetje gek vind van mezelf. Als ik me ergens druk over maak is het niet te stoppen.

Ik heb genoeg om me druk over te maken. Werk, hulpbehoevende moeder, partner met problemen. Dit leidt tot stress en vermoeidheid.

Wat gebeurt er als ik me niet uit. Dan wordt mijn hoofd letterlijk te vol. Ik krijg dan hoofdpijn en slaap slecht. Wat weer tot gevolg heeft dat ik niet meer helder en goed kan nadenken.

Het praten in mezelf is een manier voor mij om mijn gedachten te ordenen.

Een andere manier is naar buiten gaan. Ik kom dan letterlijk in beweging. Ik zet stappen. Vooruit, soms terug. Een andere keer struikel ik bijna. Maar ik word ook scherp, zie dingen die ik eerder over het hoofd gezien had. Dit is letterlijk, een mooie boom. De eerste bolletjes die uit de grond komen. Ook figuurlijk. Een heldere ingeving. Verbanden die ik eerder niet zag.

En ook tijdens een wandeling kan ik het niet altijd laten om (hardop) in gesprek te gaan met mezelf.

Het lukt niet altijd om zelf de analyses te maken en blijf ik in een kringetje rondlopen. Dan is het fijn als er iemand met me mee loopt. Die mij helpt om mijn gedachten te ordenen. Mij spiegelt, mij dingen laat zien, ervaren en voelen die ik over het hoofd heb gezien.

Het letterlijk zetten van stappen, ruimte maken in je hoofd, helderheid creëren, dat is wat er ook gebeurt tijdens een coaching sessie.

Denk je dat dit iets voor jou is? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een intake.

Ik ont-moet je graag en zet samen met jou stappen!

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close